Sacrament van het Heilig Doopsel

Het Doopsel is het fundamentele sacrament van de christelijke initiatie, het is het eerste sacrament dat we kunnen ontvangen.
Pas wanneer we gedoopt zijn, kunnen we andere sacramenten ontvangen.

Vanaf haar stichting kent de Kerk de sacramentele doop met water. De formule die de bedienaar gebruikt luidt: "Ik doop u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest." De 'ik' slaat uiteindelijk op Christus, de eigenlijke bedienaar van het sacrament. Door je kind op jonge leeftijd te laten dopen geef je aan je kind te willen zien opgroeien met Jezus.

De doop is het zichtbare teken waarmee het kind wordt opgenomen in de Kerk van Christus. De rituelen die hierbij horen zijn het gewijde water dat over het hoofdje van het kindje wordt gegoten, de zalving met het chrisma waarmee wordt uitgedrukt dat het kind als christen gezalfd is met Gods Geest, het ontvangen van het witte doopkleed als teken dat het kind in Christus een nieuw en zuiver leven vindt en de eigen doopkaars als uitnodiging om, net als Christus, licht voor de wereld te worden.

Wilt u uw kindje laten dopen, neem dan contact op met het parochiekantoor door onderstaand formulier in te vullen en te versturen. U krijgt dan bericht van het parochiekantoor.

Opgaveformulier doopviering

Heeft u vragen over een van de sacramenten doopsel, eerste heilige communie, vormsel, huwelijk vul dit formulier in en verzend het. Het parochiekantoor neemt contact met u op.

Naam*:
E-mail*:
Telefoon*:
Licht hier uw vraag toe:

Livestreams

Volg ons op...

Nieuws

Ga naar de Nieuws-pagina.