Federatie Parochies VenloStad - Nieuws: MARIALINT rondom Venlo

Nieuws

MARIALINT rondom Venlo

23-4-2021, door: de redactie

Het Kapelletje van Genooi wordt onderdeel van een pelgrimsroute die loopt van Maastricht tot Tienray. Rond de kapel zijn daarom al twee routes uitgezet die al vanaf mei gefietst kunnen worden.

Het gaat om een initiatief van Bedevaartgroep Roermond/Wittem die al vanaf 2019 plannen maakt om vanuit Zuid-Limburg het bedevaart- en pelgrimsgebeuren een nieuwe impuls geven. Behalve het verbinden van de verschillende bedevaartsoorden moest er op iedere plek ook een kleine fietstocht worden uitgezet.

Venlose routes

De werkzaamheden zijn door het coronavirus wel vertraagd. Wanneer alle routes klaar zijn, komt er één gezamenlijk folder van Tienray tot Maastricht met daarnaast een folder per route. De presentatie daarvan staat nu gepland voor  mei 2022.
De twee Venlose routes zijn wel al klaar, één naar het noorden tot Velden en één naar het zuiden tot Belfeld. De folder van die twee routes komt op 1 mei uit. Volgens het dekenaat is dat juist in deze tijd belangrijk omdat vanwege corona naar verwachting nog meer mensen hun zomervakantie zullen vieren per fiets.

U kunt de flyer met de routes aanvragen bij ons secretariaat of afhalen bij het VVV kantoor. er liggen ook flyers klaar in de Kapel van Genooi en enkele kerken.     

 

Vond u dit artikel nuttig / interessant? Ja / Nee

Filteren

Op parochie

Op type nieuws

Archief