Stadsparochie St. Martinus - Nieuws: Wereld Jongeren Dagen 2023 in Lissabon

Nieuws

Wereld Jongeren Dagen 2023 in Lissabon

10-10-2022, door: De redactie
Wereld Jongeren Dagen 2023 in Lissabon

Beste jongeren en (groot)ouders, 

Elke twee, drie jaar vinden de Wereld Jongeren Dagen plaats. In de aanloop naar de Wereld Jongeren Dagen verzamelen jongeren zich het WJD-kruis. Dit kruis maakt een tour door alle landen. In Nederland vindt deze pelgrimstocht plaats van 14 oktober tot 6 november. Deze tocht nodigt uit om de boodschap van vrede, verzoening en verlossing door te geven. 

Volgend jaar, in 2023, vinden de Wereld Jongeren Dagen plaats in Lissabon.  

De opzet van de reis naar en tijdens de WJD wordt ontwikkeld in samenwerking met de jongerenwerkers  van de zeven Nederlandse bisdommen. Voorafgaand aan het officiële programma in Lissabon vindt er een  voorprogramma plaats in verschillende regio’s in Portugal, de zogeheten ‘dagen van de bisdommen’. De  deelnemers hebben dan volop de gelegenheid om in contact te komen met katholieke jongeren uit  andere landen. Hoogtepunt van de Wereldjongerendagen is het bezoek van de paus. Tijdens de  slotviering worden meer dan een miljoen deelnemers verwacht.  

Als een voorbereiding op deze Wereld Jongeren Dagen komt het Kruis van de WJD ook naar Limburg. Op  zaterdag 29 oktober komt het Kruis aan in Blerick. 

Misschien denk je dat de WJD wel iets voor je zijn. Of ken je iemand van je denkt daar in geïnteresseerd te  zijn. Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen met de activiteiten welke die dag in de parochie van  Blerick plaatsvinden. 


Het zal een mooie gelegenheid zijn om jongeren van verschillende Venlose of Blerickse parochies te leren  kennen. 

Het programma van die dag, 29 oktober, is: 

17:00 uur Aankomst van het kruis bij de Antoniuskerk in Blerick 

18:00 uur: Eucharistieviering  

Aansluitend: Gezamenlijk maaltijd en avond van barmhartigheid 

Als je meer wilt weten over de wereld jongeren dagen en het WJD kruis in Limburg: Link naar WJD-pagina  op de website van het bisdom: http://www.bisdom-roermond.nl/wjd

Hopelijk zien we je op zaterdag 29 oktober in de Antoniuskerk 

Met vriendelijke groet, 

Pastoor Muprappallil en Kapelaan Boby van de Antoniusparochie in Blerick

 

Filteren

Op kerk

Op type nieuws

Archief