Stadsparochie St. Martinus - Nieuws: Hoog bezoek

Nieuws

Hoog bezoek

14-12-2022, door: De redactie
Hoog bezoek

In de afgelopen weken heeft onze oud kapelaan, Fr. Jonathan Germinanda MSP, een bezoek gebracht aan onze parochie en aan Fr. Patrick. Dit was in aansluiting op een vergadering van Algemeen Oversten in Rome.
 

Fr. Jonathan heeft vier jaar hier, in het Venlose, gewerkt. In die jaren heeft hij de harten van onze parochianen gewonnen. Daarna is hij naar Rome gegaan voor een voortgezette studie. Terug in de Filipijnen werd hij gekozen tot Algemeen Overste van de congregatie der MSP. In de kerkelijke hiërarchie staat dat op hetzelfde niveau als Bisschop. 

Het was een warm en gewaardeerd weerzien voor ons, leden van het pastorale team, en voor vele parochianen. Op de tweede zondag van de Advent is Fr. Jonathan voorgegaan in de Eucharistie. Bij het uitkomen van deze Nieuwsbrief is hij weer terug naar de Filipijnen om daar de Kerstnoveen mee te kunnen doen.

Deken Jos Spee

 

 

Voor parochianen die zaterdag 19 november, het feest van Christus Koning, in de Familiekerk aanwezig waren was het een verrassing samen met father Patrick ook een oude bekende, father Jonathan te zien. Op weg naar de vergadering in Rome maakte hij een tussenstop in Venlo.

 

Op de tweede zondag van de Advent 4 december celebreerde father Jonathan samen met deken Spee de eucharistie.

Het was ook de eerste zondag van de maand, dus na de viering koffie! Father Jonathan bleef mee koffie drinken zodat veel parochianen in de gelegenheid waren hem nog even persoonlijk te spreken.

 
 

Filteren

Op kerk

Op type nieuws

Archief