Stadsparochie St. Martinus - Nieuws: Start Kinderwoorddienst in de H. Familiekerk

Nieuws

Start Kinderwoorddienst in de H. Familiekerk

14-6-2023, door: De redactie
Start Kinderwoorddienst in de H. Familiekerk

Af en toe bereikt ons de vraag of wij niet een viering voor de jongste kerkbezoekers konden organiseren. Het parochieplatform van de H. Familiekerk heeft deze vraag opgepakt. 

Na de zomervakantie wordt voorzichtig gestart met een kinderwoorddienst op elke 1e zondag van de maand tijdens de viering van 11.00 uur. 

Het parochieplatform wil met deze maandelijkse kindervieringen ouders met jonge kinderen graag de gelegenheid bieden in rust en toewijding aan de viering deelnemen. Daarnaast komen kinderen hierdoor vaker in contact met de kerk en met andere kinderen uit de parochie. We versterken hiermee het gemeenschapsgevoel binnen de geloofsgemeenschap. 

Wanneer zijn de kinderwoorddiensten? 

Op elke 1e zondag van de maand tijdens de eucharistieviering van 11.00 uur. Tot kerstmis zijn de data: 3 september, 1 oktober, 5 november, 3 december. 

Na het welkomstwoord in de ‘gewone’ viering worden de kinderen uitgenodigd met de begeleiders mee te gaan naar de zolderruimte boven de sacristie. 

Voor wie zijn de kinderwoorddiensten? 

Vanwege de verschillende werkvormen zijn deze geschikt voor alle kinderen van de basisschool. Hoe ziet een kinderwoorddienst eruit? 

Voor elke maand is een thema gekozen dat aansluit bij de tijd van het jaar. Rondom dat maandthema doen we het volgende: 

We beginnen met een klein gebedje dat past bij het maandthema. 

We vertellen een verhaal; daarover hebben we dan een kort gesprekje.

• We zingen een liedje of lezen een gedichtje. 

Als er nog tijd over is, gaan we creatief aan de slag. 

Bij de Dienst van de Tafel gaan de kinderen weer terug naar hun ouders. 

Belangstelling om hieraan mee te werken? 

Vanuit het parochieplatform was een aantal mensen bereid mee te werken aan de opzet van  de kinderwoorddiensten. Zo zijn de thema’s tot kerstmis gereed. Wil je meewerken aan de uitvoering van zo’n kinderdienst, wil je voor het vervolg van het jaar zulke vieringen mee  samenstellen? Je bent van harte uitgenodigd je aan te sluiten.  

Stuur een mailtje naar Thea Kuijer thea.kuijer@gmail.com

 

Filteren

Op kerk

Op type nieuws

Archief