Federatie Parochies VenloStad - Nieuws: Film over Zuid-Soedan, maandag 6 maart 2023

Nieuws

Film over Zuid-Soedan, maandag 6 maart 2023

1-3-2023, door: De redactie
Film over Zuid-Soedan, maandag 6 maart 2023

Wat beweegt de westerlingen die zich naar de meest verafgelegen, onherbergzame en soms zelfs gevaarlijke gebieden begeven om daar goed te doen voor de medemens?  In Yei, een stadje in Zuid-Soedan, is na vele jaren oorlog een groot deel van de gevluchte  bevolking teruggekeerd. Het is een van de armste plekken ter wereld, vrijwel zonder  infrastructuur. Enkele westerse hulpverleners proberen de teruggekeerde vluchtelingen  te helpen.  

Filmmaakster Jennifer Petterson volgt zes van deze ‘frontsoldaten’ van de internationale hulpverlening.  In tegenstelling tot de gerepatrieerde vluchtelingen zijn zíj verder van huis dan ooit.  

De zes hulpverleners vertellen ongekend openhartig over hun idealen, twijfels en teleurstellingen.  Eenzaamheid en heimwee zijn emoties die regelmatig opspelen.  

De Fries Leo Dijkman (55), psychosociaal hulpverlener, die al vele jaren in het ontwikkelingswerk zit.  Hanna Mollan (36) geeft juridische bijstand aan teruggekeerde vluchtelingen, onder meer bij het  terugkrijgen van grond en bezittingen.  

Benjamin Kahn (39), hoofd Informatie van de VN-delegatie in Zuid-Soedan, lijkt in een tussenfase van zijn  leven te zitten. De Ieren John en Poppy Spens, beiden 56, zijn hulpverleners van de oude stempel. John runt een technisch  college, Poppy is verpleegster. De 44-jarige Jean-Christophe Goussaud is de meest idealistische van de zes. Het optreden van de ervaren  projectleider is zelfverzekerd, maar achter gesloten deuren voelt hij zich vaak schuldig over het feit dat er in  Europa twee kinderen van hem wonen die hij zelden ziet.  

Plaats: Michaëlkerk, Pastoor Kierkelsplein 18 te Venlo  

Aanvang: 19.30 uur  

Entree: vrije gift 

 

Dit artikel is op 30-3-2023 06:56:24 beoordeeld als: nuttig / interessant

Filteren

Op parochie

Op type nieuws

Archief