Stadsparochie St. Martinus - Nieuws: Vele handen maken licht werk

Nieuws

Vele handen maken licht werk

6-11-2023, door: De redactie
Vele handen maken licht werk

Vrijwilligers, ze zijn onmisbaar 

Onze parochie is een levende en levendige geloofsgemeenschap. Er vindt, al dan niet achter de schermen, veel meer plaats dan de wekelijkse eucharistievieringen. En, al die activiteiten zijn alleen maar mogelijk door de betrokkenheid van vele vrijwilligers. Dit werk gebeurt door mensen die direct of indirect zich verantwoordelijk voelen voor anderen binnen de parochiegemeenschap. 

Verjaardagsbezoekje door de bezoekgroep 

Een groep vrijwilligers voor welke dit geldt zijn de leden van de bezoekgroep. De werkgroep diaconie, verbonden aan het parochieplatform, stuurt parochianen die 80 jaar  worden een felicitatiekaartje. 

 

Parochianen die 85 jaar worden of ouder ontvangen een bezoekje van een vrijwilliger van de bezoekgroep. En dat zijn er maandelijks meer dan je denkt. De ervaring van de bezoekgroep  is dat de jarige 85-plussers zo’n bezoekje heel erg waardeert. Het zijn vaak mensen voor wie  de weg naar kerk of open inloop te veel energie kost. Door zo’n verjaardagsbezoekje kunnen ze toch hun verhaal even kwijt aan iemand van de parochie. 

Per maand ontvangen zo’n 25 jarige 85-plussers een verjaardagsbezoekje. Een coördinator, ook een vrijwilliger, verdeelt in overleg met de bezoekgroep de 85-plussers over de leden van de bezoekgroep. 

“Vele handen maken licht werk” 

een gezegde dat hier wel heel letterlijk geldt! 

Het zou fijn zijn wanneer de groep vrijwilligers iets uitgebreid zou worden zodat het aantal maandelijkse bezoekjes per persoon iets lager wordt.  

Vindt u ook dat deze parochie-activiteit de moeite waard is? 

Heeft u 2 of 3 uurtjes per maand tijd om zo’n verjaardagsbezoekje te brengen? De bezoekgroep van de parochie komt graag met u in contact. 

Paula Heijnen is lid van het parochieplatform en coördineert de verjaardagsbezoekjes. Met haar kunt u contact opnemen wanneer u graag meer informatie wilt of wanneer u be sluit onze bezoekgroep te gaan versterken. 

Paula Heijnen: telefoon 077-354 86 59 of e-mail: pgmjheijnen@home.nl

 

Filteren

Op kerk

Op type nieuws

Archief