Stadsparochie St. Martinus - Nieuws: Vastenactie 2024 Dekenaat Venlo

Nieuws

Vastenactie 2024 Dekenaat Venlo

5-2-2024, door: De redactie
Vastenactie 2024 Dekenaat Venlo

“Leven in een veranderende wereld”

Hulp voor boerengezinnen in Zimbabwe

Ieder jaar wordt door het dekenaat Venlo één project gesteunde door de Vastenactie.
Dit jaar wordt aandacht besteed aan het leven van boerengezinnen op het platteland in Zimbabwe. Deze boerengezinnen zijn voor hun dagelijks eten afhankelijk zijn van kleinschalige landbouw en regenwater. Door veranderingen van het klimaat lukt het bijna niet meer om te kunnen leven van de groenten, granen, mais en andere producten die ze verbouwen; hun producten brengen niet genoeg op. 

Langere droge periodes, overstromingen en cyclonen zorgen ervoor dat de opbrengsten tegenvallen. Daardoor is er te weinig eten voor de boerengezinnen en blijft er niets over om te kunnen verkopen om kinderen naar school te laten gaan of andere zaken als kleding e.d. te kopen. Voor drinkwater moeten kinderen en hun moeders vaak kilometers ver lopen. 

Door gebrek aan goed en gezond eten, maar ook aan water worden ze ook vaker ziek. Vastenactie wil deze mensen helpen door vlakbij de boerendorpjes waterputten te
maken zodat de mensen niet meer zo ver hoeven te lopen voor goed drinkwater. Maar ook kunnen ze daarmee hun planten op het land water geven en hun dieren te drinken geven. Daardoor groeien de producten beter en brengen ze meer op waardoor er meer eten is voor hen zelf. En ze kunnen dan ook groenten, graan, mais verkopen waardoor ze geld hebben om de kinderen naar school te laten gaan en kleren te kopen. 

De dekenale MOV-groep beveelt de Vastenactiecampagne van harte aan!

 

Wilt u de Vastenactie financieel ondersteunen?

U kunt uw bijdrage over maken op

Iban: NL21INGB0003000046
Missiesecretariaat Roermond

o.v.v. Project Dekenaat Venlo

 

Filteren

Op kerk

Op type nieuws

Archief