Federatie Parochies VenloStad - Nieuws: Terugblik uitvaart  pastoor Tjeu Kunnen

Nieuws

Terugblik uitvaart pastoor Tjeu Kunnen

12-1-2022, door: De redactie
Terugblik uitvaart  pastoor Tjeu Kunnen

Vorige week hebben we op een mooie en waardige manier afscheid genomen van onze pastoor. Op vrijdagmiddag was er een Herdenkingsviering, voorgegaan door Leken en zang van Angelique Hesen.

Op zaterdagochtend een eucharistieviering met als hoofd celebrant emeritus-deken André Franssen met ondersteuning van deken Jos Spee, Father Patrick Casiño, diaken Cor Sonnemans en Vicaris van Rens. De zang werd verzorgd door Vocal Ensemble Vicenda o.l.v. Oksana Baljva. Beide diensten waren helemaal in de stijl zoals pastoor Kunnen het gewild had. U kunt deze nog altijd terugkijken via de link: http://www.venlotech.nl/livestream/kunnen     

Velen hebben de livestream gevolgd en heel veel condoleances hebben we mogen ontvangen met hartverwarmende woorden. Hieronder enkele citaten:

“Ik ben onder de indruk van de waardige en blijmoedige wijze waarop afscheid is genomen van Tjeu Kunnen. Zijn oecumenische openheid heeft mij altijd geïnspireerd. Heel fijn om dit afscheid van een zo blijmoedig gelovige, die openstond voor alle mensen, op deze manier mee te kunnen maken. De liefde spatte er aan alle kanten af en Tjeu werd door zoveel stemmen getekend als een levende getuige van Jezus Christus, onze Heer en broeder.”

“Gecondoleerd met het heengaan van pastoor T. Kunnen, jullie herder. Het zal een hele schok zijn geweest op nieuwjaarsdag. De uitvaart was heel erg mooi, maar de rouwe realiteit komt; nu jullie zonder inspirerende herder verder moeten in de parochie. Mag ik het platform en de mede parochianen heel veel sterkte toewensen voor de toekomst. Mag pastoor Kunnens inspirerende voorbeeld jullie nog lang begeleiden en de parochie levendig houden.

“Wat een klap voor jullie, het overlijden van pastoor Tjeu Kunnen. Gecondoleerd met dit grote verlies. s’ Avonds ervoor nog het oude jaar uitgewaaid bij de zusters, waar hij een tweede thuis had en 's nachts in de slaap heengegaan. Al tientallen jaren werken jullie samen en jullie staan voor de parochie en voor zijn streven en werk. Al was hij op leeftijd, hij was nog behoorlijk pittig. Het zag er niet naar uit dat zijn tijd tikte. Zijn gedrevenheid en hart voor de mensen heb ik altijd zeer bewonderd. Het is dan ook voor de parochie, de binnenstad van Venlo en voor de parochies een grote klap. Doch hij heeft het beste van zichzelf gegeven en in de hemel hadden ze schijnbaar een plekje vrij dat ingevuld moest worden. Moge hij nu gelukkig zijn bij zijn Heer.”

Wij danken iedereen voor het mededelen. In de kerk zijn nog gedachtenisprentjes van pastoor Kunnen beschikbaar. Hoe we als parochies Venlo-Noord verder gaan daarover gaan we binnenkort in gesprek met het federatiebestuur. Vol vertrouwen en in de geest van pastoor Kunnen gaan we het werk voortzetten. 

Vond u dit artikel nuttig / interessant? Ja / Nee

Filteren

Op parochie

Op type nieuws

Archief